ROH-BAU / Konstrukcija građevine

Temelji
Temeljna ploča od armiranog betona s visokim vodonepropusnim svojstvima + hidroizolacija (Voltex).
Zidovi podruma - garaža

Vanjski zidovi od armiranog betona s visokim vodonepropusnim svojstvima debljine - d = 30 cm. Vanjska hidroizolacija podzemnih etaža je od polimer-cementnog hidroizolacijskog materijala (Plastivo 200), te je zaštićena slojem toplinske izolacije od tvrde izolacijske pjene - ekstrudiranog polistirena (izolacija po perimetru) debljine 5 cm, te profiliranom polietilenskom membranom visoke tvrdoće (HDPE - Guttabeta).

Unutarnji nosivi zidovi su od armiranog betona. Unutarnje pregrade spremišta izrađene su od pjenobetonskih blokova Porotherm debljine - d = 10 cm. Ventilacijski otvori i krovni prozori izrađeni su od armiranog betona i prekriveni pocinčanim rešetkama I mrežama, obojenim plastificiranim bojama.

Zidovi stambenih etaža
  • Vanjski nosivi zidovi su od armiranog betona marke (C25/30) debljine - d = 20 cm
  • Nenosivi zidovi od opeke Wienerberger Porotherm debljina - d = 20 cm;
  • Nosivi zidovi između stanova i zidovi stubišta su izrađeni od armiranog betona debljine d = 20 cm, a dijelom od opeke Wienerberger Porotherm debljine - d = 20 cm);
  • Nenosivi unutarnji zidovi su od opeke, debljine d = 10 cm.
Okno lifta
Nosivi zidovi okna lifta su od armiranog betona debljine d = 20 cm.
Međukatne ploče
Međukatne ploče su od monolitnog armiranog betona marke (C25/30) debljine iznad garaže - 30 cm, a debljina iznad ostalih katova - 20 cm
Stubište
Stubište svakog kata se sastoji od dva monolitna armiranobetonska kraka i podesta.
Balkoni
Balkoni su monolitne armiranobetonske ploče.
Krovna terasa (Zeleni vrt)

Ploča krova je izrađena od vodonepropusnog armiranog betona s parnom izolacijom (Alutrix), toplinskom izolacijom EPS-150 debljine 20 cm (prema proračunu toplinske izolacije i fizike zgrade odgovara klasi A +), elastičnom hidroizolacijskom membranom na bazi EPDM-a (Resitrix SKW). Ogradni zidovi između dijelova terase su izrađeni od armiranog betona i odvojeni od zgrade toplinskom izolacijom.

Podovi krovne terase su izrađeni od keramičkog granita debljine 2 cm (Conca DV 09) na samostalnim podesivim osloncima. Površina za sadnju raslinja na krovnim terasama izrađena je od zaštitnog geo-tekstila (Elastosave ES 30), akumulacijsko –drenažne ploče od obnovljenog polistirena (Floradrain FD-40E), s ugrađenim sustavom poroznog zaljevanja vodom (Spa Aqua) i smjesom zemlje tvrtke ZinCo (Roof Garden).

Krovna konstrukcija / izlaz na krov
Konstrukcija krova kod izlaza na krov izrađena je od vruće cinčanih montažnih čeličnih cijevi, obložena toplinskom izolacijom – metalnim obojenim sendvič panelama s izolacijom od poliuretanske pjene obloženim fibrocementnim pločama, uz naknadno nanošenje svih slojeva fasadnog sustava. Iznutra je konstrukcija dopunski toplinski izolirana slojem mineralne vune i zatvorena gips-kartonskim pločama sa konačnim izravnavanjem i dekorativnim farbanjem. Limarski radovi (žljebovi, oluci, pokrovi dimnjaka i ventilacijskih cijevi, pokrovi ogradnih zidova, obloga krovne konstrukcije) izrađene su od plastificiranog lima.
Vanjska ukupna toplinska izolacija i završna obrada
Propisana klasa toplinske izolacije zgrade je A +. Vanjski toplinski izolacijski sklop se sastoji od dva sloja kamene mineralne vune različite gustoće (Rockwool Frontrock) debljine od 14 cm (+ 2 cm ili + 4 cm), i kontaktne fasadne mase tvrtke Sto (Sto level uni + Sto level Alfa - koja se sastoji od žbuke – ljepila, sustavne fasadne mreže od fiberglasa F110, zatamnjene akrilne žbuke - (Stolit K1.5 ili Sto Milano) i boje (Metalic Lazura Sto).
Obrada zidova

Površine zidova su ožbukani vapneno-cementnom žbukom Fassa Bortolo (KC1) obrađeni izravnavajućim gletom i ukrasno obojeni. Površine zidova hodnika i stubišta su obloženi gipsanim pločama visoke čvrstoće sa dodatnim slojevima zvučne-izolacije (izmjenično kaširana mineralna vuna i guma visoke gustoće).

Zidovi sanitarnih čvorova su ožbukani vapneno-cementnom žbukom Fassa Bortolo (KC1) i obloženi keramičkim pločicama u skladu s rješenjem dizajna interijera.

Zidovi spremišta i garaža ožbukani su i obojeni akrilnom armiranom bojom (Revitalcolor AG 1001)

Zvučna izolacija zidova i podova

Zvučna izolacija podova je napravljena posebnim sastavom za podove Termotec debljine 5/10 cm, akustičnom membranom Termotec, nadopunjena sa EPS pločama debljine 1 cm sustava podnog grijanja i armiranim cementnim estrihom MUREXIN C 200). Svi podovi su izrađeni s izvedbom dilatacijskih šavova prema projektu.

Zvučna izolacija zidova između stanova i između stanova i stubišta izrađena je po projektu kompozitnim materijalima tvrtke Fassa Bortolo (Gipsolignum + Fon guma + RC27). Zvučna izolacija unutarnjih pregrada u potrebnim mjestima je izrađena kompozitnim materijalima tvrtke Fassa Bortolo (Gipsolignum + Fon guma).

Kod montiranja spuštenih stropova koristi se sustav akustičnog ovjesa stropova tvrtka Fassa Bortolo.

Završni radovi

Prozori, vrata, stakla i zaštita od sunca

Prozori i podizano-klizne stijene izrađeni su od ekstrudiranih aluminijskih profila s toplinski mostovima tvrtke Alu K s posebnim premazom otpornim na morsku sol. Za proizvodnju prozora i vrata uporabljeni su profili Alu K 77 IW ID. Za izradu fasade stubišta Alu K SL 50. Za izradu podizano-kliznih stijena Alu K SC 170 TT. U stambenom dijelu zgrade ostakljenje se sastoji od tri sloja stakla s posebnim nisko emisijskim premazom za zaštitu od sunca: Za klizne zidove (Sanguard clear + 67 6 +10 termix zatamnjeno + Low E 4 + 27 sa unutrašnjim motoriziranim roletama + 6 Low E). Unutarnje rolete u kliznim stijenama su na električni pogon s vanjskim upravljanjem - za prozore (Sanguard clear 67 4 + 16 termix zatamnjeno + Low E 4 + 16 + PVC zatamnjeno Low E). Svi su prozori u stambenom dijelu zgrade opremljeni su vanjskim roletama na električni pogon i vanjsko upravljanje. Također, svi su prozori u stambenom dijelu zgrade opremljeni mrežom protiv komaraca - Jadranski prozor.

Klizne stijene su opremljene mrežom protiv komaraca na poseban zahtjev kupca. Ugradnja svih prozorskih i vratnih konstrukcija izvedena je prema sustavu RAL montaža s dodatnim brtvljenjem svih vanjskih sučelja konstrukcije izvedena je građevinskim materijalom tvrtke Kerakoll (Nanoflex).

Kod izrade fasadne konstrukcije stubišta korišteno je staklo u dva sloja (Low E 4.4.1+16 termix zatamnjeno + 8 Sungard clear 67 ESG). Kod konstrukcije prozora na fasadnom zidu stubišta izrađeno je, prema projektu, automatsko otvaranje gornjih prozora za odimljavanje u slučaju požara.

Elementi ulaza

Ulazna vrata izrađena su od metala s ugrađenom električnom bravom, sustavom otvaranja pomoću ručnog odašiljača (ključa) i video sustavom u boji zaštićenim protiv vandalizma.

Vanjska staklena ulazna klizna vrata opremljena su automatskim senzorom otvaranja na kretanje.

Unutarnja ulazna vrata opremljena su video sustavom u boji i električnom bravom s otvaranjem pomoću ručnog odašiljača.

Ulazni vjetrolov je ukrašen mozaikom od kamena s dekorativnim elementima Patch tvrtke Petra Antiqua i natpisom Vila Riviera Opatija, pod ulaza ukrašen šarenim mozaikom - terrazzo veneziano.

Pristup garaži je opremljen automatskim otvaranjem vrata preko ručnog odašiljača i video sustavom u boji.

Obrada podova

Estrih pod je izrađen od materijala tvrtke Murexin (Murexin C 200). Obrada podova središnjeg ulaza i hodnika - venecijanski mozaik u boji (terrazzo veneziano), stubište i međupodesti - obloženi su autohtonim prirodnim kamenom - Kastavski sivac.

Obrada podova kupaonica – su pločice, koje se polažu prema dizajnu stanova (u dogovoru s kupcem). U kupaonicama, gdje je instalirana jedinica Alterma, izvođač odabira neutralne boje.

Obrada podova soba i dnevnog boravka - višeslojni parket, izrađuje se prema dizajnu stanova (u dogovoru s kupcem).

Uređenje kuhinjskog poda – su pločice, izrađuje se prema dizajnu stana (u dogovoru s kupcem).

Obrada poda garaže - betonski pod zaglađen uz posipanje kvarcnim pjeskom.

Obrada podova spremišta - pločice od keramičkog granita (izabrane od strane izvođača u neutralnim bojama)

Obrada podova balkona - pločice od keramičkog granita u neutralnim bojama (izabrane od strane izvođača).

Zidovi kupaonica
Zidovi kupaonica izrađene su od keramičkih pločica prema dizajnu stanova (u dogovoru s kupcem). U područjima gdje je montirana jedinica Alterma, zidovi se izrađuju od keramičkih pločica, te se odabiraju od strane izvođača u neutralnim bojama.
Ograde balkona
Ograde balkona i krovnih terasa su izrađene od pocinčanog metala i obojene sa plastificiranom bojom. Na ogradu balkona montiran je rukohvat izrađen od nehrđajućeg čelika (u kvaliteti AnSi 316) s ugrađenim osvijetljenjem.
Unutarnji soboslikarski radovi
Površine zidova i stropova u zgradi su obojane s dva sloja boje na bazi silikonskih smola ili desperzivnog silikata ili lateks boje koje se mogu prati. Uređenje zidova u stanovima provodi se prema projektu dizajna stanova i u dogovoru s kupcem. Osnovna boja - 2 sloja bijele emulzione boje Tikkurila (Joker).
Suhe montažne konstrukcije
Svi spušteni stropovi izrađeni su pomoću sustava suhe gradnje tvrtke Fassa Bortolo. Koristi se vodonepropusni materijal Gipsolignum. visoke gustoće i tvrdoće. Vertikalni komunikacijski kanal u predvorju hodnika je izoliran sa dvoslojnom pregradom na bazi gipsa marke Regips.

Oprema zgrade

Grijanje, ventilacija i klimatizacija

Za grijanje/hlađenje objekta te pripremu potrošne tople vode predviđen je sustav dizalica topline zrak-voda u split izvedbi, model "Altherma" japanskog proizvođača "Daikin" sa integriranim spremnikom PTV-a i pripadajućom pratećom sigurnosnom, mjernom i regulacijskom armaturom. Za svaki stan objekta predviđene su po jedna vanjska i jedna unutarnja jedinica, pri čemu se sve vanjske jedinice smještaju na krov objekta, dok se unutarnje jediniceugrađuju u kupaonice pojedinih stanova. Vanjske i unutarnje jedinice su međusobno povezane predizoliranim bakrenim cijevima koji omogućuju kontinuiran razvod radnog medija.

Zbog različitih toplinskih gubitaka/dobitaka koji karakteriziraju pojedine stanove, predviđeno je 4 modela ERLQ008CV3, 4 modela ERLQ006CV3 i 7 modela ERLQ011CV3 vanjskih jedinica, odnosno 4 modela EHVX08S18CB3V, 4 modela EHVX08S26CB9W i 7 modela EHVX08S26CB9W unutarnjih jedinica.

Kako su dizalice topline u cilju maksimalnog povećanja energetske učinkovitosti u pravilu namijenjene za niskotemperaturne sustave, ovakav je sustav idealan za priključivanje na podno grijanje, niskotemperaturno radijatorsko grijanje te ventilokonvektorsko grijanje/hlađenje.

Ogrijevna tijela

Grijanje prostorija objekta je predviđeno primarno preko podova i kupaonskih radijatora, dok se kao nadopuna, odnosno za potpuno pokrivanje toplinskih gubitaka, mogu koristiti ventilokonvektori. U razdoblju hlađenja, rashladni učinak preuzimaju isključivo ventilokonvektorske jedinice. Sustav podnog grijanja se sastoji iz čepastih raster ploča sa izolacijom, deklariranog koeficijenta provođenja topline u iznosu od 0,034 W/mK, model "Teckfloor B" talijanskog proizvođača "Sirap", te iz višeslojnih cijevi (aluminiji -plastika - aluminij) dimenzija Ø16x2mm, austrijskog proizvođača "Herz" koje se učinkovito ugrađuju i fiksiraju u navedenim pločama. Sustav radijatorskog grijanja se sastoji iz kupaonskih cijevnih radijatora, predviđeni za zidnu ugradnju uz mogućnost grijanja električnim putem, model "Centra", austrijskog proizvođača "Odörfer".

U režimu hlađenja koriste se visokoučinkoviti kanalni ventilokonvekori japanskog proizvođača "Daikin" u dva osnovna modela: FWD06ACTN6V3 i FWB03BATV6V3. Ventilokonvektori su smješteni u spuštenom stropu tako da raspršuju rashlađeni zrak kroz rešetke u pojedine prostorije, Distribucija radnog medija se za svaki stan odvija putem cirkulacijske pumpe "Altherma" unutarnje jedinice do pojedinih ventilokonvektora, odnosno do razdjelnika/sabirnika podnog i radijatorskog grijanja u izvedbi kućne stanice, renomiranog hrvatskog proizvođača "TTO Termotechnik d.o.o". Ovi razdijelnici određenog broja krugova (ovisno o veličini stana), smješteni su unutar ugradbenih podžbuknih ormarića, odakle se cijevi razvode unutar podne konstrukcije u estrihu, odnosno do mikrolokacija pojedinih radijatora. Kućne stanice su sa integriranom cirkulacijskom frekventnom pumpom, model Yonos PICO 15/1-6, njemačkog proizvođača "Willo" koja omogućuje savladavanje pada tlaka koji se pojavljuje pri protoku ogrjevnog medija.

Razvod ogrjevnog medija je predviđen kompozitnim cijevima, model "Climatherm SDR 11", njemačkog proizvođača "Aquatherm", projektirane i izrađene za primjenu u sustavima grijanja.

Svaka prostorija u pojedinim stanovima je opremljena posebnim sobnim termostatom sa osjetnikom temperature, preko kojeg se regulira toplinski i rashladni učinak pojedinih površinskih grijaćih tijela trenutnom stanju u pojedinim prostorijama. Na taj način moguće je istovremeno u različitim prostorijama imati različite tražene temperature zraka.

Odsisna ventilacija

Za sve stanove ugrađen je sustav odsisne ventilacije sanitarija i kuhinja, predviđen za prisilno prozračivanje iz navedenih prostora pomoću ventilatora. Odvođenjem zraka iz prostora postiže se potlak u prozračivanom prostoru u odnosu na njegovo okruženje. Posljedica toga je da se zrak iz prozračivanih prostorija ne širi prema okolnim prostorijama.

Za razvod zraka i odvod izvan objekta korištene su okrugle spiralne ventilacijske cijevi promjera Ø180 i Ø100 uz sve prateče spojne komade. Na svakoj etaži su protupožarnim zaklopkama Češkog proizvođača "MANDIK" odvojene požarne zone radi sigurnosti kosrisnika u slučaju požara.

Kamini
Svaki stan je opremljen neovisnim dimnjakom s mogućnošću spajanja kamina na drva u dnevnoj sobi.
Vodovod i kanalizacija, sanitarni uređaji

Sanitarne instalacije u zgradi izrađene su od sljedećih materijala:

  • Kanalizacijske cijevi Geberit Silent PP.
  • Vodovodni cijevi Geberit Mepla i oprema Mepla Pred.
  • Ugrađeni sanitarni uređaji Geberit Duofix UP 320.
  • Vanjska odvodnja oborinskih voda od cijevi Geberit Silent PP.

Kontaktirajte nas s povjerenjem, a mi ćemo poduzeti prve korake
u stvaranju vašeg novog doma.
+385 99 8113 032
ili nam pošaljite mail
[email protected]